Már pár hete kapható a Ténél a Vairy Text nevezetű telefonjuk második változata, eredeti nevén Alcatel OT-806. Wifi-s, hibrid (érintőkijelző + rendes qwerty gombsor), kínai, és ocsó. Nemmellesleg elég pofás darab, külsőre elég elegáns látszatot kelt.
A címkékből már kítűnik, hogy egy instanttouch fantázianevű is bekerült a sorba, ami annyit takar, hogy sajnálatos módon nincs ilyen mobilom, nem tudom hosszabban tesztelni, tényleg csak instant touch alapon kerültem közelebb hozzá, pár perc elejéig. Szóval nem teszt, csak egy rövid vélemény.

Maga a készülék nem csak jól néz ki, hanem jól is van összerakva, nem tapasztaltam recewgést, ropogást, jó súlyra is, úgyhogy pipa. A kínai MTK-s platformmal hasít, de egész jól összerakták. A mobil nagy része rezisztív érintőkijelzőből áll, aminek az érzékenysége simán ott van a Samsung s5230-as szintjén, alul pedig egy teljes qwerty gombsor foglal helyet, a gombok keménysége jó, könnyű rajta pötyögni. De ami a legeslegjobb pont benne, hogy van Wifi. Hamar talál jelet, és kisebb jelerősségnél is röccenésmentesen netezhetünk rajta, mondjuk 3G nincs, úgyhogy csak az EDGE szab határt a szörfölésnek. És mindössze 20 rugó Domino csomagban.

Amúgy a Ténél a feketén kívül bronz színben kapható még, ami a valóságban inkább ezüst. Nincs is vele baj, viszont annyit megjegyeznék, hogy háttérvilágítással kevésbé olvashatóak a gombok feliratai, mint monjuk a feketénél.